Câteva sfaturi referitoare la stabilirea prețului unui automobil second hand

Vânzarea unui automobil este adeseori o provocare stresantă. Iar pentru cine nu are tangență cu domeniul, stabilirea prețului constituie o mare încercare. În cele ce urmează, vă oferim câteva sfaturi în acest sens.

Cum să vă evaluați mașina

Vânzarea unui automobil second hand se poate face în diferite moduri: de la privat la privat, de la o firmă specializată la privat, direct sau online. Pentru a ajuta vânzătorul să stabilească valoarea automobilului scos la vânzare, cea mai la îndemână este estimarea online. Aceasta se bazează pe diferite tipuri de cotații folosind algoritmi și este disponibilă pe portaluri specializate. Cotațiile oferă o estimare a valorii mașinii și, de asemenea, o prezentare generală a prețurilor de pe piață. Pentru a obține aceste estimări online, vânzătorul trebuie să furnizeze anumite informații, cum ar fi modelul mașinii, vechimea, kilometrajul, starea generală etc.

O altă variantă este să căutați pe piață aceeași mașină, iar prin comparație puteți obține o estimare aproximativă a mașinii dumneavostră.

De asememena, puteți solicita o expertiză de la un comerciant de automobile second hand. Vânzarea mașinii către respectivul comerciant poate fi o soluție comodă pentru dumneavostră, chiar dacă nu veți obține cel mai bun preț.

Cât valorează mașina mea?

Trebuie avut în vedere că o mașină pierde cel puțin 15% din valoarea inițială, în primul an. În al doilea an, prețul mașinii poate scădea chiar și până la jumătate. Depreciere continuă în fiecare an, prin urmare este dificil de spus care ar fi momentul ideal pentru vânzare. Recomandarea noastră este să analizați cu atenție curba de devalorizare pentru modelul dumneavoastră. Și neapărat să aveți în vedere că întreținerea corectă a vehiculului poate crește valoarea acestuia. La fel cum, desigur, valoarea scade dacă mașina a fost prost întreținută. Practic, orice detaliu influențează prețul, iar istoricul mașinii joacă un rol decisiv.

Aboneaza-te la newsletter.

Pentru a primi oferte, stiri, noutati si multe altele.

Acord prelucrare date *
Te-ai abonat cu succes la newsletterul Procar Škoda!
A aparut o eroare in trimiterea mesajului. Te rugam sa incerci din nou!

Continua sa citesti…

Ai o intrebare?

Ne poti contacta telefonic 0256 207 748

CONTACTEAZA-NE

Sau ne poti trimite un mesaj printr-un click pe butonul de mai sus.