Pe lângă preț, cumpărarea unei mașini second hand are o serie de avantaje, însă există și câteva aspecte cărora trebuie să le acordați atenție, pentru a nu regreta decizia, ulterior. În prezent, căutarea unui automobil de ocazie începe prin examinarea anunțurilor de pe internet. Însă nu este vorba doar de găsirea mașinii visurilor tale, ci trebuie să fii atent și la câteva detalii foarte importante. Iată despre ce este vorba.

  1. Documentați-vă

Evident, prețul este cel mai important, dar este bine să știți și dacă modelul vizat are anumite probleme specifice, care adesea sunt cunoscute în rândul proprietarilor. Iată de ce este foarte indicat să aruncați o privire pe forumurile specializate. Vă va scuti ulterior de eventuale surprize neplăcute!

  1. Studiați mașina în detaliu

Timpul este prețios, așa că nu îl irosiți cu deplasări inutile! După ce ați studiat în detaliu anunțul care vă atrage, contactați vânzătorul pentru a afla mai multe despre mașină. Verificați dacă se potrivește cu descrierea de pe internet și nu ezitați să cereți imagini suplimentare.

  1. Verificați static

Când veți merge să vedeți mașina, acordați atenție detaliilor care formează ”vârful aisbergului”: dacăa anvelopele sunt în stare bună, în ce stare generală este caroseria, dacă este ”aliniată”, căutați eventuale urme de revopsire, rugină sau lovituri. Apoi ridicați capota motorului! Sunt șanse mari ca un motor prea curat să ascundă ceva! Acordați atenție stării în care se află conexiunile electrice vizibile iar urmele de ulei sau alte pete sunt semnale care trebuie să vă pună pe gânduri.

  1. Faceți o probă de drum

După ce ați mers câțiva kilometri cu mașina, verificați motorul: dacă este supraîncălzit, este posibil să ascundă o problemă. Funcționarea fără fum excesiv și zgomot neregulat este un semn bun. Ambreiajul și frâna de mână vă pot oferi, de asemenea, indicii importante asupra nivelului de uzură. Verificați dacă automobilul rulează drept și nu există vibrații în direcție. Încercați să verificați orice funcționalitate!

  1. Nu vă grăbiți

Dacă veți fi interesat de mașină și după ce ați testat-o, este timpul pentru negocieri. Dar cuvântul cheie este acum răbdarea! Dacă credeți că este prea scumpă sau vă este teamă de anumite defecte, nu vă grăbiți să o cumpărați! Mereu vor intra pe piață alte oferte, printre care veți găsi, la un moment dat, și mașina ideală pentru dumneavoastră.

Aboneaza-te la newsletter.

Pentru a primi oferte, stiri, noutati si multe altele.

Acord prelucrare date *
Te-ai abonat cu succes la newsletterul Procar Škoda!
A aparut o eroare in trimiterea mesajului. Te rugam sa incerci din nou!

Continua sa citesti…

Ai o intrebare?

Ne poti contacta telefonic 0256 207 748

CONTACTEAZA-NE

Sau ne poti trimite un mesaj printr-un click pe butonul de mai sus.