De-a lungul timpului, interiorul unui automobil, în special scaunele sale, se îmbibă cu mirosuri, unele de-a dreptul neplăcute, așa cum este cazul mirosului de țigară. Iată, așadar, o mare problemă, dacă ați intrat în posesia unui automobil care a aparținut unui fumător.

Eliminarea mirosului de țigară dintr-un vehicul este adesea dificilă, dar nu imposibilă. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Faceți o curățare generală a vehiculului

Aceasta constă în golirea completă a vehiculului, golirea scrumierelor, aspirarea temeinică a scaunelor și covoarelor. Curățați atent scrumiera, apoi pulverizați un odorizant și frecați cu o cârpă sau un prosop de hârtie.

Ștergeți suprafețele interioare cu oțet de curățare

Prin oțet de curățare înțelegem oțetul alb cu minimum 5% acid acetic. Va fi necesar să diluați oțetul cu apă: o jumătate de litru de oțet cu 10 litri de apă. Toate materialele sintetice pot fi curățate cu această soluție (fețe de uși, tablou de bord etc). Apoi se vor șterge cu o cârpă din microfibră. Nu vă faceți griji cu privire la mirosul de oțet! Acesta va dispărea prin urscarea suprafețelelor și va absorbi parțial mirosul de tutun.

Folosiți bicarbonat de sodiu

Dacă mirosul este încă persistent, atunci va fi necesar să stropiți interiorul vehiculului cu bicarbonat de sodiu. De la covoare până la tavan și scaune, totul poate fi presărat cu acest produs. Lăsați bicarbonatul să stea cel puțin 30 de minute, dar nu mai mult de o zi! Cu cât produsul acționează mai mult, cu atât va fi mai eficient. Apoi, tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați urmele de bicarbonat de sodiu cu un aspirator.

Activați aerul condiționat al vehiculului

În timpul curățării, activați ventilația vehiculului pe modul de recirculare, activați și încălzirea și deschideți ușile. Ideal ar fi să schimbați și filtrele de aer.

Aduceți mirosuri noi

Amplasați coji de citrice (lămâie, portocală, mandarină, grapefruit) sau boabe de cafea prăjite în interiorul vehiculului, de pildă în scrumieră, după ce ați curățit-o. Lăsați-le să acționeze timp de 24 de ore, după care le eliminați.

Aboneaza-te la newsletter.

Pentru a primi oferte, stiri, noutati si multe altele.

Acord prelucrare date *
Te-ai abonat cu succes la newsletterul Procar Škoda!
A aparut o eroare in trimiterea mesajului. Te rugam sa incerci din nou!

Continua sa citesti…

Ai o intrebare?

Ne poti contacta telefonic 0256 207 748

CONTACTEAZA-NE

Sau ne poti trimite un mesaj printr-un click pe butonul de mai sus.