Nelipsite din interiorul automobilelor moderne, ecranele multimedia necesită o întreținere specifică, astfel încât riscul deteriorării să fie eliminat. În cele ce urmează prezentăm câteva sfaturi practice pentru întreținerea corespunzătoare a display-urilor de tip touchscreen.

Nu uitați să opriți ecranul, înainte de curățare. În primul rând, acest lucru vă va permite să vedeți mai bine urmele și praful în lumină. Apoi, operațiunea de curățare ar putea genera electricitate statică, potențial dăunătoare.

Curățați ecranul în mod constant. La fel ca în cazul spălării caroseriei și a interiorului, cu cât operațiunea se face mai rar, cu atât lucrurile devin mai complicate. Punctele de murdărie se pot încorpora, iar praful poate zgâria ecranul sau chiar se poate bloca sub margini.

Fiți atent la aprticulele mai mari de praf. Aceste ”bobițe” riscă să zgârie ecranul, așa că pentru a evita dezastrele, încercați să le îndepărtați suflând ușor aer deasupra ecranului. Aveți grijă, totuși, ca praful să nu ajungă în spațiul dintre ecran și ramă.

Nu curățați chimic. Încercați să ștergeți ecranul cu regularitate, folosind o cârpă din microfibră. Dacă doriți să o umeziți ușor, folosiți condensul respirației, la fel ca în cazul lentileor de ochelari.

Nu pulverizați lichide, nici măcar apă, direct pe ecran! Există riscul ca picăturile să pătrundă în ecran și să îl deterioreze iremediabil.

Feriți-vă de produsele agresive, inclusive lichidele de curățat geamuri. În marea majoritate a cazurilor, apa curată pe o cârpă specială din microfibră este mai mult decât suficient pentru curățare.

Nu folosiți prosoape de hârtie sau șervețele. Acestea sunt prea abrazive și vor provoca zgârieturi fine pe suprafața ecranului.

Nu lăsați lichidul de curățare să se usuce pe ecran. Ștergeți ultimele urme cu o microfibră uscată și curată.

Nu uitați colțurile și marginile, deaorece adesea prind praful și murdăria pot fi incorporate, în timp, între ramă și ecran. Pentru a le elimina, începeți cu suflarea de aer comprimat, apoi folosiți un tampon de bumbac umezit ușor. Nu apăsați și nu frecați pe suprafețe mari. Tamponul trebuie utilizat doar pentru a colecta murdăria.

Aboneaza-te la newsletter.

Pentru a primi oferte, stiri, noutati si multe altele.

Acord prelucrare date *
Te-ai abonat cu succes la newsletterul Procar Škoda!
A aparut o eroare in trimiterea mesajului. Te rugam sa incerci din nou!

Continua sa citesti…

Ai o intrebare?

Ne poti contacta telefonic 0256 207 748

CONTACTEAZA-NE

Sau ne poti trimite un mesaj printr-un click pe butonul de mai sus.